DEZVALUIRI : Directivele de Bază ale NKVD-ului sovietic pentru comunizarea ţărilor din asa-numitul “lagar socialist”, intrate in orbita sovietică


CER SI PAMANT ROMANESC

photo of Iosif Stalin

 Directivele de Bază ale NKVD pentru ţările  intrate in orbita sovietică dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial.

Documentul alaturat este strict autentic, el conținînd directivele NKVD pentru tarile din asa-numitul “lagar socialist”.

 A fost emis la NKVD la 2 iunie 1947. Varianta pe care v-o prezentam a fost gasita in Polonia , Bulgaria, Germania de Est, Cehoslovacia in diferite arhive, probabil existand cate o varianta pentru fiecare tara ocupata de Armata Rosie. Documentul respectiv referitor la Romania nu a fost dat inca publicitatii.

Directivele NKVD pentru comunizarea ţărilor cotropite de sovietici in Europa de Est

 În iunie 1947, NKVD (precursorul KGB) distribuia, in regim strict secret, setul de directive destinat sovietizarii tarilor din sfera de influenta a Moscovei.

Aceste directive intitulate “Moscova 2-6-1947 (Strict secret) K-AA/CC113, indicatia NK/003/47”, au fost elaborate de Lavrenti Beria, unul dintre cei mai cumpliti (si eficienti) calai comunisti. Numele sau este indisolubil legat de “victoria sovietelor”.

View original post 2,324 more words

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s