Ce este gheeul (untul clarificat)? Preparare și beneficii medicale


Lupul Dacic

Ghee-ul este un aliment cu proprietăți nutritive deosebite și un remediu totodată, descris de textele Ayurvedice din vremuri străvechi. Această probă a timpului este, poate, cel mai puternic argument asupra proprietăților benefice ale gheeului. La noi, mai este cunoscut și sub numele de unt clarificat.

Atunci când este preparat corect, poate fi păstrat la temperatura camerei timp de ani de zile, fără a se altera: nu mucegăiește, nu râncezește, nu se produc alte degradări. În plus, pe măsura trecerii timpului, anumite proprietăți devin mai puternice (de exemplu pentru afecțiuni ale sistemului nervos, afecțiuni ORL).
Se poate folosi ca aliment în locul untului obișnuit, având calități net superioare acestuia. De asemenea pentru proprietățile sale terapeutice, medicul îl poate indica în mod special, introducându-l în anumite protocoale terapeutice.

Proprietăți medicale

Câteva dintre proprietățile sale benefice: hrănește toate țesuturile și organele, crește vigoarea organismului, este întineritor, antioxidant, anti-toxic, este bun pentru memorie, pentru…

View original post 1,292 more words

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s