Manipularea politică


No Justice

Voltaire (1694-1778) citat

Manipularea politică este problema majoră a societăţilor actuale  fiind un pericol pentru cetăţeni mai ales atunci când politicienii, urmărind anumite scopuri, utilizează fără scrupule mass-media, cu ajutorul căreia “modelează” intenţionat conştiinţele alegătorilor, forţându-i să acţioneze ori să rămână inactivi, contrar intereselor şi voinţei proprii.

Manipularea politică se bazează pe MINCIUNĂ! O minciună grosolană prezentată ca idee salvatoare pentru viitorul politic al naţiunii.

În politică, manipularea este înțeleasă ca un tip special de influență deoarece manipulatorul determină persoana să comită anumite acțiuni pe care nu le-ar fi comis în mod raţional. Manipularea diferă de puterea manipulatorului, influența acestuia, constrângerea impusă prin ameninţare ori sancţionare în cazul în care persoana nu execută ceea ce i se cere.

Manipularea politică se bazează pe mituri sociopolitice iluzorii ce confirmă anumite valori şi norme, percepute a fi de încredere sau necesare, fără judecată critică raţională, valabile oricând în conştiinţa maselor. Atunci când miturile sunt create…

View original post 747 more words

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s