România musulmană. Ce stim despre musulmanii din România ? VIDEO


CER SI PAMANT ROMANESC

Over two million Muslims from around the world flood Saudi city of Mecca to perform the annual Hajj pilgrimage, which is one of the five pillars of Islam
 
 

 

Ce stim despre  musulmanii din România ?

1. În România, 0,3% din populația țării este de confesiune islamică. Suntem printre țările europene cu cei mai puțini musulmani, alături de state ca Estonia, Cehia, Finlanda, Ungaria, Islanda, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Polonia, Portugalia și Slovacia. În toate aceste state, procentul de musulmani din totalul populației nu depășește 1%.

Transformând acest 0,3% în cifre exacte, asta înseamnă că în România trăiesc 67.566 de musulmani.

Țările europene în care musulmanii reprezintă mai mult de 10% din populație sunt: Bulgaria, Cipru, Muntenegru, Rusia (în aceste state, procentul de musulmani este între 10-20% din totalul populației), Macedonia (peste 30%), Bosnia și Herțegovina (spre 50%), Albania (peste 60%), controversatul Kosovo (spre 90%). În Turcia, 94% dintre locuitori sunt musulmani.

2. Cei mai mulți dintre musulmanii din România sunt sunniți. Sunnismul este curentul majoritar al…

View original post 1,290 more words

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s