1. Introducere | Secretele zeilor


1. Introducere | Secretele zeilor

via 1. Introducere | Secretele zeilor.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to 1. Introducere | Secretele zeilor

  1. says:

    Sunteti rugat sa transmiteti randurile urmatoare catre proprietarul siteului http://www.secretelezeilor.ro/1-introducere.

    ”La început te ignora. Apoi rad de tine. Apoi lupta impotriva ta. Apoi castigi.” “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.” Mahatma Gandhi

    Mai intai se poate verifica urmatoarea scriere in care sunt stranse cele mai cunoscute citate ale lui Gandhi: http://www.mkgandhi.org/ebks/epigrams.pdf. Apoi se pot verifica scrierile lui Gandhi organizate in 98 volume la urmatoarea adresa: gandhiashramsevagram.org/gandhi-literature/collected-works-of-mahatma-gandhi-volume-1-to-98.php . Volumele pot fi descarcate dintr-o singura comanda cu aplicatii specializate (gen FlashGet) si apoi se poate cauta citatul in cadrul tuturor volumelor cu cautarea avansata din Adobe Reader. Volumele originale (100 la numar datorita faptului ca sunt editate diferit) pot fi descarcate de aici: archive.org/search.php?query=subject%3A%22Hind+Swaraj%22&and[]=subject%3A%22Collected+Works%22&sort=titleSorter . In acest caz descarcarea volumelor trebuie realizata manual dar poate fi folosita iarasi cautarea avansata.

    Nu va fi gasit nicaieri citatul atribuit in mod eronat lui Gandhi. Cea mai apropiata forma cunoscuta a citatului este urmatoarea: ”First they ignore you. Then they ridicule you. And then they attack you and want to burn you. And then they build monuments to you. ” si apartine lui Nicholas Klein in cadrul unei intalniri sindicale din America in anul 1919. Citatul poate fi gasit in scrierea ”Proceedings of the Third Biennial Convention of the Amalgamated Clothing Workers of America (1919) ” la pag. 53 (pag. 63 in pdf) care poate fi descarcata de aici: www46.zippyshare.com/v/tQVykyg8/file.html. Astfel, citatul nici macar nu exista in forma in care ii este atribuita in mod eronat lui Gandhi.

    Si chiar si un adevar atribuit in mod fals ca fiind rostit de catre cineva este deasemenea doar o minciuna. Doar una din multele modalitati prin care minciunile sunt preluate si folosite de oameni fara a fi constienti de efecte. Asa zisul mesaj nu schimba cu nimic acest fapt. Si chiar si exact aceleasi cuvinte pot avea cu totul alt inteles in functie de cine le rosteste si de context.
    ”Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” este iarasi un alt citat atribuit in mod eronat lui Gandhi, o alta forma subtila de a raspandi minciuna, care nu are nimic de a face cu mesajul din spatele cuvintelor, dimpotriva.

    Afirmi ca singurul adevar e ca nu stim nimic dar totusi intentionezi sa scrii o carte despre ”secretele zeilor” si totusi vorbesti de aroganta si acuzi de aroganta pe cineva despre care nu cunosti cu adevarat nimic.

    Ceea ce se pare ca te-a deranjat, in mod nedorit, va fi reformulat: modul in care, in mod inconstient, sub influenta intelectului, desacralizezi zeii, si implicit si fiinta umana, are un efect contrar celui pe care il doresti in cautarea adevarului.

    Dorinta iti va fi respectata privind ”drumul tau”.

    O lume mai buna se construieste prin suferinta.

Leave a comment